På Solrosen har vi en härlig personalgrupp!

 

IMG_9109.JPG

Anna Hult, Förskolechef

IMG_9204.JPG

Malin, Pedagog och Pedagogisk utvecklare

På Solrosens förskola har vi förmånen att jobba med ett delat ledarskap, där förskolechef och pedagogisk utvecklare jobbar tillsammans i ett TEAM. Som pedagogisk utvecklare har jag möjlighet att under ca 6,5h/vecka (20%) jobba med att ta fram material och underlag för att vi ska utvecklas som pedagoger och växa i vår vision om att skapa den bästa förskolan. Jag planerar och genomför ett reflektionsarbete tillsammans med alla pedagoger i syfte att fördjupa förståelsen för vårt arbete med barnen, om hur vi kan utvecklas i vår barnsyn, kunskapssyn, lärmiljö, projekterande arbetssätt och pedagogisk dokumentation. I vår organisation kan jag få driva dem pedagogiska frågorna och vara uppdaterad med samtida forskning inom pedagogik. Att detta filtreras ner i verksamheten. Att inspirera, vara en mentor och ge återkoppling på pedagogernas arbete är en viktig del. Likaså att ta fram förslag på fortbildning och hålla i egna fortbildningsträffar med mina kolleger.


Jag har jobbat inom förskolan som pedagog sedan 2008. Dessförinnan har jag utbildat mig inom statsvetenskap, sociologi och praktisk filosofi, och har påbörjat en forskarutbildning i politisk filosofi. Värdegrundsfrågor, mångfald, pedagogisk dokumentation och barnlitteratur är områden jag har lång erfarenhet utav inom förskolan. Här på Solrosen jobbar jag för nuvarande 60% i barngrupp med de lite äldre barnen. Har ni frågor som rör pedagogiken vi jobbar med, hör gärna av er till mig pedagogik@solrosensforskola.se

IMG_9205.JPG

Ebba, Pedagog

Jag heter Ebba och har jobbat inom förskolans värld sedan jag tog studenten år 2013 från gymnasieskolan vipan, utbildning barn och fritid :)

Att jobba med Reggio Emilia är en hyfsat ny och spännande pedagogik för mig som jag ser framemot att lära mig och få mycket nytta utav!
Det är tillsammans med barnen vi får idéer och som gör att vi tillsammans kan utveckla deras lärande, det är en stor lycka för mig att få ta del av detta!

IMG_9207.JPG

Gunilla, Pedagog

Jag heter Gunilla och har jobbat som pedagog sedan 1991, då jag gick ut min förskolärarutbildning.

Att mötas, utforska och lära tillsammans med barnen är otroligt givande. Jag har stort intresse för trädgård och odling som jag gärna vill inspirera barnen att uppleva.

Att arbeta "Reggio Emiliainspirerat" ligger mig varmt om hjärtat,

Barnen visar vägen...

D282F0FE-5ACC-416B-A208-E0AC0585E196.JPG

Ann-Louise, Pedagog

Jag har arbetat i förskolans värld sedan 1991. Jag gillar att nyfiket fånga tillfället och lärandet som gör hela dagen till ett äventyr. Fantasi och sagor är mina verktyg då jag är diplomerad sagopedagog. Att medvetet kunna inspireras och inspirera barnen gör att vi kommer att vara medforskare tillsammans och växer med hjälp av varandra.

Susanne, Kock

Hej. Jag heter Susanne och har arbetat med mat i hela mitt liv. Jag började inom restaurangbrachen men gick över till förskolan/skolans värld 1997. Det passade mig bättre eftersom jag hade barn och familj. Senast drev jag ett catering företag i 4.5 år som jag med sorg var tvungen att lägga ner i somras. Jag har jobbat mycket med specialkost och jag brinner verkligen för det jag gör. Är det något ni undrar, önskar eller om ni har några tips eller förslag så hör gärna av er till mig.

IMG_9203.JPG

Ingrid, Vikarie

Ingrid är vår härliga vikarie som arbetar hos oss vid behov.